debutsky HemBöckerSagtFörfattarentomSuomeksi
 

Författaren

Om Horny24

Min debutroman Horny24 är en erotisk relationsroman.
En del läsare och recensenter har kallat den thriller. Själv anser jag att en roman inte nödvändighvis måste innehålla gastkramande action från början till slut. Min önskan är att läsaren i lugn och ro ska ge sig tid att lära sig känna bokens huvudperson och reflektera över varför han är sådan som han är. Jakten på en mördare är alltså inte det mest väsentliga i Horny24.

Om Uppdrag Utrotning

Sommaren 2006 började jag skriva på uppföljningen till Horny24. Boken utgör en fri fortsättning på min debutroman.
I min andra bok är Adrian Debutsky fortfarande huvudperson. Uppdrag Utrotning är en annorlunda kärlekssaga som innehåller vissa thrillermoment. I den här boken försöker jag förklara vad jag själv tycker är viktigt, det vill säga att kärleken kan ha flera olika ansikten. Jag har alltid förespråkat respekt och tolerans för minoriteter och vill i min bok, genom Lucas Ericson, lyfta fram homosexualiteten. Kärlekens ansikte blir inte fulare om det är två män, eller två kvinnor, som älskar varandra. Tvärtom – mångfald är berikande, alla ska inte vara stöpta i samma form.

Om Skuggor av Svek

Började skriva på den redan 2008. Men på grund av mitt jobb som nyhetschef, och senare som allmän reporter, på Östra Nyland, hann jag aldrig skriva så mycket som jag önskade. Beviljades tjänstledigt från KSF Media för tiden 23 maj - 30 september 2012 och fick tredje boken klar i slutet av augusti.
Från början var det tänkt att titeln skulle bli "Skuggan av ett svek" men den var redan upptagen. "Skuggor av svek" blev egentligen mycket bättre, eftersom det är många olika slags svek Adrian får uppleva i den här boken.


carita

Namn: Carita Liljendahl
Författaren Carita Liljendahl (f. 1962) bor i Lovisa och jobbar till vardags som allmän reporter på lokaltidningen Östra Nyland. Ett av hennes fritidsintressen är att skriva skönlitterärt.
"Skuggor av svek" är en relationsroman med en del kriminella inslag. Den utgör en fri fortsättning på "Horny24" som kom ut 2007 och "Uppdrag Utrotning" från 2009.


info